ALLAHRAZIOLSUN.COM

Ana Sayfa YardımGiriş Yap Kayıt
Eylül 06, 2010, 03:31:50 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Google
Özel Arama
ALLAHRAZIOLSUN.COM > Özel İnsanlar ( UğurBöcekleri) ve Kahraman Aileleri > Otizm > Babalar, Engelliler ve Kabullenmek
Sayfa: [1]
« önceki sonraki »
  Yazdır  
Gönderen Konu: Babalar, Engelliler ve Kabullenmek  (Okunma Sayısı 392 defa)
KaMeLoT
Dev
Newbie
*

Amel Defteri: 33

E-Posta
Babalar, Engelliler ve Kabullenmek
« : Ağustos 11, 2008, 03:07:51 pm »

Otizmli ve gelişimsel yetersizliği olan çocukların eğitimiyle uğraşan, Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı (TOHUM) Eğitim Direktörü ve Okul Müdürü Doç. Dr. Binyamin Birkan, otizmli çocukların eğitiminde uluslararası önemli sorunlardan birinin, babanın çocuğu kabullenmekte zorlanması olduğunu söyledi.

Birkan, engelli çocuğu dünyaya gelen ailelerde hayal kırıklığı ve yas süreci yaşandığını ve bu sürenin olabildiğince kısaltılmasının hem aileye hem de çocuğa ciddi fayda sağlayacağını anlattı. Birkan, "Ailelerin yaşadığı hayal kırıklığı sürecinin atlatılmasında babaya büyük görevler düşüyor. Baba, çocuğu uzmanlara götürecek, problemin sebebini öğrenecek ve çözümü için önder olacak kişidir. Baba, kabul sürecinde zorlanırsa çözüm arayışı gecikiyor ve aile yastan uzun süre kurtulamıyor." dedi. Birkan, babanın, tedavi sürecine dahil olmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Erken teşhis neden çok önemli?

Gelişimsel yetersizliği olan çocuklarda eğitim çok önemli. Özellikle otizmde 0-3 yaş arasında teşhisin konulmasından sonra bu yaştan itibaren başlayan yoğun bir eğitimle yüzde 50'ye varan oranda çok önemli gelişme sağlanabiliyor. Eğitimle çocuklar normale yaklaşıyor. ABD'de yapılan araştırmalar erken yaşta başlayan eğitim sayesinde otizmli çocukların yüzde 50'sinin normal okullardaki kaynaştırma eğitimine katıldıklarını gösteriyor. Kalan yüzde 50'lik kısım ise ayrı okullarda özel eğitim almaya devam ediyor. İyi eğitim almış otizmli çocuklar hayatlarını kendi başlarına devam ettirebildikleri gibi normal bir insandan da ayırt edilemiyorlar. Hatta iş sahibi olabildikleri gibi evlenip yuva kurabiliyorlar. Dolayısıyla aileye olan bağımlılıkları sona eriyor.

SİYAH ÖLÜM / BEYAZ YAŞAM SİYAH BEYAZ DESTURDUR / SİYAH BEYAZ UMUTTUR SİYAH BEYAZ MERTLİKTİR / SİYAH BEYAZ GELENEKTİR SİYAH BEYAZ AKILDIR / SİYAH BEYAZ GELECEKTİR SİYAH BEYAZ BEŞİKTAŞTIR
ofelya
Newbie
*

Amel Defteri: 33

Ynt: Babalar, Engelliler ve Kabullenmek
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2008, 11:33:57 pm »

ben hep şöyle düşünmüşümdür annelik duygusu kadınlarda doğuştan var
ve hamilelik döneminde de hormonlar sayesinde bu duygu hissediliyor
ama babalık sonradan öğreniliyor sanırım doğan çocuk enegelli bile olsa
anne onu sarıp sarmalıyor ama babalar reddedebiliyor çocukları
ve bir çoğuda eşine destek olmayı tercih etmiyor
ve ayrılıklar yaşanıyor kadınlar herşeyle tek başına mücadele etmek zorunda kalıyor
bence babalık kursları olmalı =))

bazen konusmak mı? zor olan
yada susmak mı?
beklemek mı?acı olan
gelenı gıderken seyretmek mı?
hangı duygu ,hangı kelıme, ne zaman
anlata bılır kı o tarifsiz hissi
ya kendınce dogruları anlatacaksın bana
ve ben kendimce yalanları dusleyecegım
sanırım yine yanlıs zamanda
yanlış yerdeyim
Sayfa: [1]