ALLAHRAZIOLSUN.COM

Ana Sayfa YardımGiriş Yap Kayıt
Eylül 06, 2010, 04:20:55 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Google
Özel Arama
ALLAHRAZIOLSUN.COM > Özel İnsanlar ( UğurBöcekleri) ve Kahraman Aileleri > Sizin Hikayeniz > İşte benim hikayem
Sayfa: [1]
« önceki sonraki »
  Yazdır  
Gönderen Konu: İşte benim hikayem  (Okunma Sayısı 519 defa)
arzucan
Newbie
*

Amel Defteri: 100

E-Posta
İşte benim hikayem
« : Ağustos 07, 2008, 04:11:22 pm »

Merhabalar,

Bu siteye otizm ile ilgili bi bölüm eklediğiniz için teşekkürler. Ben 12 yaşında otistik ve hiperaktif oğlu olan biriyim. Eşimle üniversitede tanışıp , 5 sene çıktıktan sonra büyük bir aşkla evlendik. Bir sene sonra oğlumuz olduğunda her şey gayet yolundaydı. Taa ki 2 yaşında oğlumda bir gariplik hissedip 7 ayrı psikolağa gidip en sonunda kötü haberi öğrenene dek. Oğlumuz otistik bir çocuktu ve otizm denen hastalıkta sınırdaydı. Acilen eğitime başladık. Eşimin bu konuyla  hiç bir zaman çok ilgilenmemesine karşı ben internette gördüğüm her yazıyı, kitapçılarda bulduğum her kitabı okumakla yetinmeyip, çeşitli seminerle katılıp kendimi eğitiyordum. Eşim sadece benim dürtüklememle zoraki bana eşlik ediyordu. Aslında o zamanlar bu konudan pek şikayetçi değildim. Oğlumuzu çok iyi bir terapi merkezine kaydettik. Eve eğitimli bakıcı abla alındı. Bir kaç sene sonra bayağı yol kaydetmiştik. Ama psikologların söylediği , bizim yapmamaız gereken erkek çocuğun babaya ihtiyaç duyduğu için baba ile vakit geçirmesi gerekiyordu. N e yazık ki bizim babamız işini ve yorgunluğunu bahane ederek bu ilgiyi çocuktan esirgiyordu. İşi onun ailesinin önüne geçmişti. Gece oğlum uyuduktam sonra eve geliyor, hafta sonları işini bahane ederek evden gidip geceyarıları gelmeye başladı. Tabii evliliğimde bir terslik olduğunu anlamam uzun sürmedi. Evliliğimizin 9.senesinde artık evden iyice kopmuştu. Cep telefonunun şarjda olduğu bir gün şeytanın dürtmesiyle mesajlarına baktım ve bir kadından gelen mesajları gördüm. Bunu kendisine söylediğimde gayet pişkin bir şekilde bir ilişkisi olduğunu, bunu artık saklamaya gerek olmadığını ve en önemlisi hasta bir çocukla bu hayata daha fazla dayanamadığını söyleyip çekip gitti.Bir kaç kez gelip evde kalan eşyalarını aldı ve dava açtığını ve kendiisnden nafaka talebim olmaz sa bakıcı parasını ödeyeceğini söyledi ve ben saf saf inanıp mahkemede nafaka falan talep etmedim. Ayrılmamızın ardından ilk ay bakıcı parasının yarısını verdi ve borçları olduğunu söyledi. Yine sesimi çıkartmadım. Bir kaç kez gelip oğlunu Mc Donalds'a yemeğe götürdü. Bir daha ne geldi ne de aradı. Vereceğini  vaad ettiği bakıcı parasını da vermedi. Teyzemin kızı avukattır. Hemen nafaka davası açtı. Bir süre sonra nafaka bağlandı. Ayda 200 ytl nafakayı 10 ay kadar ödedi. Bu arada evlenmiş ve yeni eşiyle beraber yurtdışına gitmeye karar vermişler . Eşi benim cep telefonuma şimdiye kadar ödedikleri nafakanın başlarını  gözlerinin sadakası olduğunu ve bir daha kendilerinden para koparamayacağını söyleyen bir mesaj attı. Bu mesaj beni çılgına çevirse de yapacak bir şeyim yoktu. Bir kaç ay sonra yurtdışından döndüklerini duydum. Çalıştığı işyerini tespit edip tekrar nafaka davası açtım. Şu an mahkeme sürüyor. En acısıda eski eşim oğlunu 3 senedir ne görüyo ne de arıyor. Oğlum şu an 12 yaşında ,herşeyin bilince ve baba özlemi çeken bir çocuk. Ben bu arada hem çalışıp, hemde oğlumu terapiler ile büyütmeye, eğitim vermeye çalışıyorum. Bazen geriye bakıp bu kadar kuvvetli olduğum, ayakta kalabildiğim için şükrediyorum. Ama asıl ayakta kalmamı sağlayan bana har zaman destek olan aileme ve dünyada kimsenin sahip olamayacağı, herşeyimi paylaştığım, benim için çok özel biri olan tek dostuma çok şey borçluyum.
KaMeLoT
Dev
Newbie
*

Amel Defteri: 33

E-Posta
Ynt: İşte benim hikayem
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2008, 09:29:33 am »

böyle bir vijdansızlık olamaz.  azminize ve hayatla olan ileri seviyedeki savaşınıza mücadelenize hayran kaldım.

SİYAH ÖLÜM / BEYAZ YAŞAM SİYAH BEYAZ DESTURDUR / SİYAH BEYAZ UMUTTUR SİYAH BEYAZ MERTLİKTİR / SİYAH BEYAZ GELENEKTİR SİYAH BEYAZ AKILDIR / SİYAH BEYAZ GELECEKTİR SİYAH BEYAZ BEŞİKTAŞTIR
ofelya
Newbie
*

Amel Defteri: 33

« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2008, 11:55:54 pm »

anne ya da babaların bir çoğunda bu tip durumlara rastlanıyor
sorumluluktan kaçmak gibi görünüyor belki ama işin temelinde
çocuğundan utanmak  da var bence
gerçekten hayata sıkı sıkı bağlanmışsınız yılmamak çok önemli böyle durumlarda
bu hastalıkla yaşamayı öğrenmek gerekiyor ve sanırım bunu başarmışsınız
gerçekten tebrik ediyorum Allah kolaylık versin
insana hep başkalarının başına geliyormuş gibi görünüyor bu olaylar
ama bizimde başımıza gelebilir

bazen konusmak mı? zor olan
yada susmak mı?
beklemek mı?acı olan
gelenı gıderken seyretmek mı?
hangı duygu ,hangı kelıme, ne zaman
anlata bılır kı o tarifsiz hissi
ya kendınce dogruları anlatacaksın bana
ve ben kendimce yalanları dusleyecegım
sanırım yine yanlıs zamanda
yanlış yerdeyim
alicems
Administrator
Full Member

Amel Defteri: 501

E-Posta
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2008, 03:44:18 pm »

Birde bunun gibileri var. Görünce diğerlerinin inansan olmadığını anlıyorsun...

Önce metni okuyun, ardından videoyu seyredin

Oğlu babasına sorar : « Babacığım benimle maraton koşmaya var mısın ? »
Kalp sorunları olmasına karşın baba, yine de « Evet, varım » diye yanıtlar.
Ve bir maratonu birlikte tamamladılar. Baba oğul başka bir çok maratonu daha birlikte koştular. Baba her seferinde oğlunun yeni bir yarış talebini kabul ediyordu.
Oğlu bir gün babasına « Baba, birlikte bir Ironman'a (Triathlon)  koşmaya var mısın benimle ? » deyince baba bu kez de evet der ve kabul eder.(Bilmeyenlere anımsatalım ki Ironman dünyanın en zor triathlon yarışıdır ve üç dayanıklılık sınavından oluşur : Denizde 3, 86 km'lik yüzme,  180,2 km'lik bisiklet ve nihayet 42,195 km'lik bildiğimiz maraton.
Baba oğul bu zor yarışı biirlikte tamamladılar.

Nasıl mı ?

Linke tıklayınız :

http://www.godtube. com/view_ video.php? viewkey=8cf08fac a5dd9ea455 13
Sayfa: [1]
  Yazdır  
« önceki sonraki »

Gitmek istediğiniz yer:  

Zirve100
Zirve100